Podotherapie voor sporters

Sporten is leuk gezond! Steeds meer mensen zijn bezig met sport. Helaas kent elke sport ook risico’s op (voet)blessures. Onze sportpodotherapeuten weten wat nodig is om blessures te voorkomen of je te helpen wanneer je een blessure hebt.

Kennis van de sport is erg belangrijk om een sporter goed te kunnen begeleiden. Iedere sport kent zijn eigen bewegingen, schoeisel, attributen, ondergrond en regels. Zo kan eenzelfde blessure, bv. overbelasting van de achillespees, voorkomen bij een tennisser, turner of wielrenner. De begeleiding is echter bij alle drie verschillend. Dit is ook niet zo vreemd als men het gebruikte sportschoeisel bekijkt, dit varieert van een harde carbonschoen tot een soepel turnschoentje. Een “one-size-fit-all” behandeling bestaat dan ook niet. Een sportpodotherapeut kent “de sport” en stemt de begeleiding af op uw situatie.

We kijken niet alleen naar de voet.

Ook voor klachten aan de benen, knieen, heup en (lage) rug kunt u bij de sportpodotherapeut terecht.

Een voet beweegt nooit alleen maar maakt altijd onderdeel uit van een zogenaamde beweegketen. Een blokkade en/of storing in deze beweegketen kan elders problemen geven. Een “overpronerende” voet tijdens het hardlopen kan de oorzaak zijn van een lopersknie of liesproblemen. Uw sportpodotherapeut bekijkt de gehele beweegketen en kijkt naar de oorzaak van uw klacht zodat deze behandeld kan worden.

Bij Voetfactor werken we nauw samen met de sportarts, fysiotherapeut en sportmasseur om de sporter zo snel mogelijk weer op de been te krijgen. Samen hebben we diverse analyse apparaten om een goed behandelplan op te stellen om je zo snel mogelijk weer “back on track” te krijgen.