Ben je op zoek naar hoogwaardige op maat gemaakte zolen die specifiek ontworpen zijn om jouw voetproblemen te verlichten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze zolen bieden de perfecte balans tussen comfort, ondersteuning en functionaliteit. We vervaardigen ze in onze eigen werkplaats in Drachten.  

Of je nu last hebt van pijnlijke voeten, platvoeten, hielspoor of een verkeerde voetstand, onze steunzolen kunnen aanzienlijk bijdragen aan de verbetering van jouw voetgezondheid. Ontdek hoe onze zolen jouw levenskwaliteit kunnen verhogen en je weer laten genieten van elke stap die je zet, want je voeten dragen tenslotte jouw leven. 

Bij welke klachten kun je onze orthopedische steunzolen gebruiken? 

Dit varieert per persoon. Voor de een zijn ze bedoeld om klachten van hielspoor of overpronatie te verminderen, terwijl ze voor een ander nodig zijn vanwege een beenlengteverschil. Ook het verbeteren van de algehele houding is vaak een reden. Als je extra ondersteuning nodig hebt, is het belangrijk om te onderzoeken waar jouw klachten vandaan komen. Verschillende steunzolen zijn geschikt voor verschillende klachten. Daarom is het belangrijk om dit te laten controleren door een podotherapeut, bij bijvoorbeeld Voetfactor podotherapie. 

Steunzolen op maat?

Bel naar 050 – 527 4334

(Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 16:30 uur)

Steunzolen op maat?

Bel naar 050 – 527 4334

(Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 16:30 uur)

Bel mij terug

Standaard of op maat gemaakt?

Als je serieuze klachten hebt of bijvoorbeeld last van je knieën of rug, dan adviseren wij altijd om langs te komen. Voordat we steunzolen aanmeten, willen we zeker weten dat er geen andere onderliggende problemen zijn. 

We gaan altijd voor de juiste oplossing om jouw voetklachten te verminderen. 

Dit kan betekenen dat een standaard inlegzool met de juiste drukverdeling voldoende is. Als er behoefte is aan op maat gemaakte steunzolen met een goed voetbed, of zolen specifiek voor veiligheidsschoenen, dan onderzoeken we de mogelijkheden. We kijken naar de schoenen die je draagt en hoe je ze dagelijks wilt gebruiken, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Bijvoorbeeld voor het kiezen van de juiste materialen. Tijdens het sporten heb je andere ondersteuning nodig dan in het dagelijks leven. 

Inlegzolen voor jou op maat gemaakt

 • Maak een afspraak
  Tijdens je eerste afspraak analyseren we de oorzaak van je klachten.

 • Opmeten van je voeten
  De podotherapeut meet jouw voeten en maakt een afdruk van de stand van je voet. Op die manier kunnen we zien waar de drukpunten zich bevinden. Zo kunnen we goed inschatten welke ondersteuning de voeten nodig hebben.

 • Productie van jouw zolen
  De steunzolen worden vervolgens in Drachten door Voetfactor zelf gemaakt en in de juiste schoenen geplaatst. Op die manier kunnen de voeten optimaal ondersteund worden, waardoor klachten aan de voeten en aan het lichaam verminderd kunnen worden.

 • Ontvangst van jouw zolen
  Je kunt je zolen afhalen bij de dichtstbijzijnde vesting, of we sturen ze naar je op.

Bel naar 050 – 527 4334
en maak een afspraak.

Bel naar 050 – 527 4334
en maak een afspraak.

Bel mij terug

Wat kosten verschillende soorten steunzolen?

De kosten van steunzolen variëren van €50 tot €300. In veel gevallen worden deze kosten vergoed door de zorgverzekeraar, mits er sprake is van een medische indicatie. Onze podotherapeuten kunnen je hierbij adviseren en bepalen welke steunzolen het beste bij jouw situatie en voetproblemen passen. Het is belangrijk om te investeren in kwalitatief goede steunzolen om langdurige voetproblemen te voorkomen. Onze steunzolen gaan gemiddeld zo’n 2 jaar mee. 

Vergoeding van steunzolen aanmeten 

Bij Voetfactor kun je terecht voor het aanmeten en bestellen van steunzolen. In veel gevallen worden de kosten vergoed vanuit de aanvullende verzekering van je zorgverzekering, op voorwaarde van een medische indicatie. Het is echter belangrijk om te weten dat dit ten koste kan gaan van je eigen risico. Raadpleeg je zorgverzekeraar om te kijken of jij in aanmerking komt voor een vergoeding van steunzolen. Hierin denken we graag met je mee. 

Heb je last van voetklachten en twijfel je over steunzolen?

Woon je in Noord-Nederland? Maak dan een afspraak bij één van onze vestigingen in Groningen, Groningen-Noord, Drachten of Haren. We helpen je graag om te kijken of dit jou kan helpen. Bij onze podotherapiepraktijk hoef je niet te wachten. Je wordt snel geholpen, dus stap gerust naar binnen. Bij bijna alle voetklachten kunnen onze deskundige medewerkers je helpen. Gaat het om een lichamelijke of acute klacht waarbij de expertise van een arts noodzakelijk is, dan kunnen we je doorverwijzen. 

Onze vestigingen
Podotherapie bij jou in de buurt

Voetfactor Groningen

Laan van de Vrijheid 130
9728 GH Groningen

Voetfactor Groningen-Noord

Regattaweg 5
9731 AJ Groningen

Voetfactor Drachten

Morra 2 (Ingang Noord)
9204 KH Drachten

Voetfactor Haren

Nieuwe Stationsweg 20
9751 SZ Haren

Onze vestigingen
Podotherapie bij jouw in de buurt

Voetfactor Groningen

Laan van de Vrijheid 130
9728 GH Groningen

Voetfactor Groningen-Noord

Regattaweg 5
9731 AJ Groningen

Voetfactor Drachten

Morra 2 (Ingang Noord)
9204 KH Drachten

Voetfactor Haren

Nieuwe Stationsweg 20
9751 SZ Haren