Vergoedingen podotherapie & podologie per verzekeraar

Bekijk wat jouw verzekeraar vergoedt en de hoogte van deze vergoeding.

Denk jij dat je binnenkort voetzorg nodig hebt? Of ga je al naar de podotherapeut of podoloog? Dan is het extra belangrijk om goed naar jouw zorgverzekering te kijken. Of misschien wil jij wel gaan overstappen of wil je je aanvullend gaan verzekeren. Ook dan is het belangrijk om jouw zorgverzekering goed onder de loep te nemen. Voetzorg zit namelijk niet standaard in de basisverzekering. Je moet jezelf hiervoor vaak aanvullend verzekeren. Hieronder kun je checken wat jouw verzekering vergoedt.*

Sommige verzekeraars maken onderscheid in vergoedingen voor behandelingen door de podotherapeut of de registerpodoloog. IZZ, Univé, VGZ en sommige andere verzekeraars vergoeden bijvoorbeeld meer kosten bij behandelingen door de podotherapeut dan bij behandelingen door de registerpodoloog. Je kunt hier mogelijk zelf rekening mee houden bij het maken van je afspraak. Wij zullen zelf ook zo goed mogelijk hierin met je meedenken. 

Maak direct een afspraak

Bel naar 050 – 527 4334

(Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 16:30 uur)

Maak direct een afspraak

Bel naar 050 – 527 4334

(Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 16:30 uur)

Bel mij terug

Overgangsjaar voetzorg
2023 wordt gezien als het overgangsjaar voor voetzorg als het gaat om zorgverzekeringen. Mensen die binnen het zorgprofiel vallen, krijgen voetzorg in hun basisverzekering. Mensen met diabetes met verhoogd risico op voetklachten, vielen hier al onder. Met ingang van 2023 behoren ook mensen met voetklachten door reuma of andere aandoeningen met verhoogd risico op voetklachten vaker tot dit profiel. Voetfactor kan inzicht geven in of jij ook in dit profiel valt. Is dat het geval? Dan valt voetzorg ook binnen jouw basisverzekering.

Weet je niet zeker of jouw klachten binnen dit zorgprofiel valt? Wij kunnen tijdens een afspraak jouw zorgprofiel en individueel behandelplan vaststellen.

* De inhoud van de pagina met vergoedingen is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Voetfactor Podotherapie kan echter niet aansprakelijk worden gesteld voor onjuistheden en/of onvolledigheden in de verstrekte informatie. Aan de inhoud van deze pagina’s en eventueel toegevoegde bijlagen kunnen geen rechten worden ontleend.