Het sinus tarsi syndroom
Het sinus tarsi syndroom is een irritatie van zenuwen in een specifieke holte (tunnel) in de enkel. Deze tunnel wordt de sinus tarsi genoemd en bevindt zich aan de buitenzijde van de enkel, ter hoogte van de knobbel.
Veelvoorkomende klachten
Pijn aan de buiten-/bovenzijde van de voet/enkel Doffe/brandende/tintelende/stekende pijn Verergering van de klachten of moeite bij lopen op oneffen terrein Pijn met het naar beneden of naar binnen bewegen van de voet Stijfheid Instabiel gevoel in de voet Plaatselijke zwellingStel je voor, je wandelt op een asfaltweg en heb wat last van je voeten. Zodra je een zijpad inslaat en op de oneffen grond van een kiezelpad terechtkomt, verergeren de klachten. Vooral bij de afdalingen. Je voelt doffe tintelende pijn en hebt een gevoel van instabiliteit.
Sinus tarsi syndroom is een aandoening van het onderste spronggewricht in de voet, genaamd het sinus tarsi. Mensen met dit syndroom ervaren vaak symptomen zoals pijn en gevoeligheid aan de buitenzijde van de enkel, zwelling rond het sinus tarsi gebied, moeite met het behouden van stabiliteit en balans tijdens het lopen en pijn en ongemak bij beweging van de voet, vooral bij het naar binnen en beneden bewegen van de voet.
Heb jij hier last van? Dan bestaat de kans dat je het sinus tarsi syndroom hebt. Wil je graag meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op.
Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.
Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?
Koelen bij zwelling.
Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig?
Het is aan te raden om naar een podotherapeut te gaan als je last hebt van aanhoudende pijn, zwelling, en ongemak in het sinus tarsi-gebied van je voet (rond de enkel).
Wat voor behandeling bieden wij jou?
Bij Voetfactor doen we uitgebreid onderzoek naar de ontstaanswijze van de klachten en we luisteren naar welke problemen dit geeft in het dagelijks functioneren. Vervolgens kijken we naar de stand van jouw voeten en benen tijdens het staan en bewegen. Op basis van deze onderzoeksgegevens maken we een plan om eventuele standsafwijkingen te corrigeren met een steunzool of door specifieke oefeningen. Ook geven we meestal een schoenadvies en geven we vaak advies over welke manier van belasten in bepaalde fases van het hersteltraject noodzakelijk is.