Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 16:30 uur

+31505274334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Ontdek wat voor jou het beste werkt

Schoenadvies

Goede schoenen zijn belangrijk! Dat behoeft geen uitleg. Veel voetklachten kunnen voorkomen worden door het dragen van goede schoenen. Bij Voetfactor Podotherapie | Podologie geven we je schoenadvies. Voorafgaand doen we altijd uitgebreid onderzoek om te kunnen onderbouwen wat het beste bij jouw voeten past.

achtergrond afbeelding

Waar moet je op letten als je goede schoenen wilt kopen?  

Hiernaast hebben we wat tips waar je op kunt letten wanneer je schoenen koopt:

Let bij het kopen van nieuwe schoenen op de stevigheid van de hiel. Om te testen of deze stevig genoeg is druk je met je duimen dit naar binnen. Lukt dat niet of gaat het heel moeilijk, dan is het contrefort stevig genoeg.
Een goede schoen is voorzien van een cambreur. Hierdoor heeft de schoen het buigpunt onder de bal van de voet.
Zorg dat de schoen een goede pasvorm heeft qua maat en sluiting. Een veter is beter maar klittenband volstaat uiteraard ook.
Zeker wanneer je steunzolen draagt is het fijn dat de nieuwe schoenen een uitneembaar voetbed hebben. Hierdoor past je eigen steunzool vaak goed in je nieuwe schoen.
Een goede schoen heeft een hakhoogte van 1 à 2 centimeter. Dat loopt vaak prettiger dan wanneer je schoenen plat zijn. Is de hakhoogte hoger dan 3 centimeter dan is dit type schoen al gauw ongeschikt voor zooltherapie.
Zorg dat je nieuwe schoenen voldoende ruimte hebben voor je tenen, zowel in de breedte, lengte en hoogte.

Ga voor de schoen die bij jou past 

Wil jij weten welke schoen perfect bij jouw voeten past? Ga dan voor schoenadvies op maat. Neem gerust vrijblijvend contact op, we denken graag met je mee.