Etalagebenen
Als je etalagebenen hebt, zijn de bloedvaten in je benen vernauwd. Hierdoor stroomt er tijdens fysieke activiteiten zoals lopen minder bloed, en dus zuurstof door je benen. Dit kan pijn of ongemak veroorzaken.
Veelvoorkomende klachten
Pijn, kramp of een moe gevoel in de benen tijdens het lopen Koud gevoel in de voet Bij stilstaan verdwijnen de klachtenStel je voor dat je lekker aan het shoppen bent in de stad, maar elke stap wordt steeds zwaarder. Een stekende pijn begint je kuiten door te dringen. Je stopt meerdere keren om de pijn te verlichten, maar telkens als je weer begint te lopen voel je weer pijn.
Als je last hebt van etalagebenen, betekent dit dat de bloedvaten in je benen vernauwd zijn, wat leidt tot een verminderde bloedtoevoer en zuurstofvoorziening naar de spieren in je benen. Wanneer je begint te lopen of andere fysieke activiteiten onderneemt, ervaren je benen een tekort aan zuurstofrijk bloed, wat kan zorgen voor pijn en ongemak. Deze pijn kan variëren van een krampachtig gevoel tot een stekende pijn en kan je dwingen om te stoppen en even rust te nemen.
Heb jij hier last van? Dan bestaat de kans dat je etalagebenen hebt. Wil je graag meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op.
Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.
Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?
Veel bewegen.
Gezond eten.
Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig?
Het is aan te raden om naar een podotherapeut te gaan als je aanhoudende en toenemende pijn ervaart in je scheenbenen tijdens fysieke activiteiten zoals: hardlopen of voetbal. Podotherapeuten zijn experts in de biomechanica van de voeten en kunnen helpen bij het evalueren van de onderliggende oorzaken van scheenbeenvliesontsteking die verband kunnen houden met de voetstructuur, gang en schoeisel.
Een podotherapeut kan een grondige evaluatie uitvoeren, de oorzaak van de pijn vaststellen en een behandelplan opstellen.
Wat voor behandeling bieden wij jou?
Bij Voetfactor doen we uitgebreid onderzoek naar de ontstaanswijze van de klachten en we luisteren naar welke problemen dit geeft in het dagelijks functioneren. Vervolgens kijken we naar de stand van jouw voeten en benen tijdens het staan en bewegen. Op basis van deze onderzoeksgegevens maken we een plan om eventuele standsafwijkingen te corrigeren met een steunzool of door specifieke oefeningen. Ook geven we meestal een schoenadvies en geven we vaak advies over welke manier van belasten in bepaalde fases van het hersteltraject noodzakelijk is.