Zweepslag
Zweepslag is een scheurtje in de spier, vaak de kuitspier. Deze wordt meestal opgelopen tijdens het sporten. Er kunnen blauwe plekken ontstaan doordat er vaak ook bloedvaatjes scheuren. Het komt vaker voor bij mannen dan vrouwen.
Veelvoorkomende klachten
Plotselinge scherpe pijn achter in de kuit Misselijk of draaierig gevoel door de pijnStel je voor dat je op een zonnige dag besluit om een sprintje te trekken, vol enthousiasme om je snelheid te testen. Maar plotseling schiet een scherpe pijn door je kuit, en je voelt dat je niet verder kunt. Het blijkt een zweepslag te zijn.
Een zweepslag, ook bekend als een spierscheur of spierverrekking, is een plotselinge en scherpe pijn in een spier die ontstaat wanneer de spiervezels overmatig worden uitgerekt of zelfs scheuren. Deze aandoening treedt vaak op bij fysieke activiteiten waarbij de spier snel wordt uitgerekt, zoals bij sprinten, springen of abrupt stoppen en draaien.
Heb jij hier last van? Dan bestaat de kans dat je een zweepslag hebt. Wil je graag meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op.
Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.
Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?
Neem voldoende rust, maar blijf wel in beweging. Stop wanneer het pijn doet.
Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig?
Je kunt naar een podotherapeut gaan als de pijn niet overgaat en als het je belemmert in je dagelijkse activiteiten. Een podotherapeut kan je kuit intapen, zodat je weer beter kunt lopen zonder pijn.
Wat voor behandeling bieden wij jou?
Bij Voetfactor doen we uitgebreid onderzoek naar de ontstaanswijze van de klachten en we luisteren naar welke problemen dit geeft in het dagelijks functioneren. Vervolgens kijken we naar de stand van jouw voeten en benen tijdens het staan en bewegen. Op basis van deze onderzoeksgegevens maken we een plan om eventuele standsafwijkingen te corrigeren met een steunzool of door specifieke oefeningen. Ook geven we meestal een schoenadvies en geven we vaak advies over welke manier van belasten in bepaalde fases van het hersteltraject noodzakelijk is.