Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 16:30 uur

+31505274334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Achillespeesklachten

De hoofdoorzaak van achillespeesklachten is overbelasting door sporten en het dragen van slechte schoenen, soms in combinatie met voetafwijkingen. Al deze factoren dragen bij aan een belasting van de achillespees, waardoor deze beschadigt.

achtergrond afbeelding

Veelvoorkomende klachten

Pijnlijke achillespees Een stijve enkel - als gevolg van verdikte achillespees Startpijn - het kost moeite om te lopen nadat je een tijdje hebt gezeten Pijn bij het lopen en rennen

Stel je voor: elke ochtend begin je je dag met een hardloopsessie. Maar dan op een dag, terwijl je begint te rennen, voel je een stekende pijn in je hiel. Je vertraagt je tempo, hoopt dat het vanzelf zal verdwijnen en denkt: ‘het zal wel meevallen’. Naarmate je verder rent, wordt de pijn erger en verspreidt het zich langs de achterkant van je been, langs je achillespees.

Pijn in de achillespees kan optreden als gevolg van verschillende factoren, waaronder een verkeerde manier van lopen, ongeschikte schoenen of een onnatuurlijke stand van de voet. De achillespees, die zich aan de achterkant van de hiel bevindt, bestaat eigenlijk uit twee spieren. Deze pees kan soms 3 tot 5 keer ons eigen lichaamsgewicht dragen.

De achillespees speelt een essentiële rol bij het lopen en helpt je ook bij het maken van bepaalde bewegingen, zoals springen.

Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.

achtergrond afbeelding

Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?  

Je kuitspieren rekken.
Schoenen met kleine hakverhoging dragen.
Zelf een hakverhoging aanbrengen.
Bij zwelling en pijn koelen.

Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig?

We zien veel mensen met achillespeesklachten in onze praktijk. Vooral sporters maar ook niet-sporters kunnen klachten hebben. Het is handig om een podotherapeut in te schakelen als je last hebt van achillespeesklachten.

De behandeling van deze klachten vereist vaak geduld en consistentie, omdat de aandoening hardnekkig kan zijn. Als je de achillespees, bijvoorbeeld omdat je weer wilt gaan sporten, te snel weer te veel belast, kan de klacht snel weer terugkomen.

Wat voor behandeling bieden wij jou?

Je krijgt een uitgebreide intake met één van onze specialisten.
We bespreken de behandeldoelen en de middelen.
We doen een controle na circa 2 maanden (dat is meestal de termijn wanneer dergelijke klachten nagenoeg over zijn).

Geef je voeten de zorg die ze verdienen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en de juiste behandeling.

achtergrond afbeelding