Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 - 12:00 en 13:00 - 16:30 uur

050 - 527 4334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Beenlengteverschil

Als je last hebt van beenlengteverschil zijn je benen niet even lang. Je kunt hierdoor last krijgen van pijnklachten in je rug, heup, knie of voet.

achtergrond afbeelding

Veelvoorkomende klachten

Pijn in de rug, knie, heup of voet Mank lopen

Stel je voor dat je dagelijkse routine verstoord wordt door aanhoudende rugpijn. Elke stap voelt als een uitdaging, en je ontdekt dat dit ongemak wordt veroorzaakt door een subtiel verschil in de lengte van je benen.

Een beenlengteverschil kan verschillende oorzaken hebben. Het kan bijvoorbeeld erfelijk zijn, maar het kan ook ontstaan door een botbreuk. Het veroorzaakt klachten als rugpijn of pijn in de voeten.

Heb jij hier last van? Dan bestaat de kans dat je een beenlengteverschil hebt. Wil je graag meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op.

Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.

achtergrond afbeelding

Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?  

Hakverhoging in de schoen.

Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig? 

Als je denkt dat je last hebt van een beenlengteverschil, kan het verstandig zijn om contact op te nemen met een podotherapeut. Wanneer er daadwerkelijk een beenlengteverschil wordt geconstateerd, kan dit worden gecompenseerd door bijvoorbeeld het aanmeten van steunzolen aan één voet. 

Wat voor behandeling bieden wij jou?

Voor het opheffen van een beenlengte schatten we tijdens het onderzoek in wat het verschil is en of we dit kunnen toepassen in de steunzolen. De ene zool wordt dan iets hoger dan de andere. 

Geef je voeten de zorg die ze verdienen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en de juiste behandeling.

achtergrond afbeelding