Doorgezakte voorvoet
Bij doorgezakte voorvoeten is er geen sprake meer van een voetboog in de voorvoet. Aan de onderkant van de voet zijn vaak drukplekken zichtbaar. Die gaan soms gepaard met overmatige eeltgroei en likdoorns op die plekken. Deze klachten zijn goed te behandelen.
Veelvoorkomende klachten
Pijn onder de bal van de voet(en) Lopen op blote voeten is pijnlijkStel je voor: je loopt op het strand. Je hebt al een tijdje last van wat pijnlijke voeten, maar op het moment dat je je schoenen uitdoet en op blote voeten loopt, wordt het erger. Daar waar een ander van een strandwandeling geniet, houd jij je sokken liever aan.
Een doorgezakte voorvoet wordt soms verward met platvoeten, maar dit is niet hetzelfde. Hoewel beide op elkaar kunnen lijken, kantelt bij een doorgezakte voet de voet naar binnen als je staat en loopt. Bij platvoeten is dit niet zo.
Aan de stand van je voeten kun je zelf niet heel veel doen. Een doorgezakte voorvoet is vaak erfelijk bepaald. Je zult er vaak meer last van hebben als je meer gewicht op je voet plaatst, omdat er geen natuurlijke boog in je voet zit. Daardoor kun je extra last krijgen van overbelasting in de voeten.
Heb jij hier last van? Wil je graag meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op.
Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.
Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?
Schoenen dragen met meer demping.
Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig?
Als een doorgezakte voorvoet je in je dagelijkse activiteiten belemmert, is het belangrijk om te weten dat er hulp beschikbaar is. Je kunt hiervoor een podotherapeut inschakelen.
Als je hinderlijke pijnklachten ervaart in je voeten, is het aan te raden om een afspraak te overwegen bij een podotherapeut. De podotherapeut kan een onderzoek uitvoeren waarbij onder andere gekeken wordt naar je manier van lopen en de stand van je voeten. Ook wordt de drukverdeling onder je voeten tijdens het lopen en staan gemeten.