Bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 16:30 uur

+31505274334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Hielspoor (hielpijn)

Hielspoor is een aandoening waarbij je pijn ervaart aan de onderkant van de hiel. Het ontstaat meestal als gevolg van te veel druk op de peesplaat onder de voet. Hielspoor veroorzaakt vaak scherpe, stekende pijn bij het lopen of staan.

achtergrond afbeelding

Veelvoorkomende klachten

Pijn aan de hiel Pijn aan de voetboog Startpijn – het kost moeite om te lopen nadat je een tijdje hebt gezeten.

Stel je voor: je trekt elke ochtend je wandelschoenen aan en wandelt door het bos. Op een dag begin je iets ongewoons te voelen. Een scherpe, stekende pijn in je hiel. Je loopt verder want, ‘het gaat vast wel weer over’, totdat je bijna niet meer kunt lopen.

Hielspoor is een aandoening die meestal gepaard gaat met intense pijn aan de hiel. De pijn bevindt zich vaak rond het gebied waar de voetboog de hiel raakt en kan uitstralen naar de onderkant van de voet richting de tenen. Bij hielspoor ervaar je vaak scherpe en stekende pijn, vooral bij het op blote voeten lopen, langdurig staan of als je grote afstanden aflegt. Bij ernstige hielpijn kun je soms niet meer op de voet staan. 

Heb jij hier last van? Dan bestaat de kans dat je hielspoor hebt. Wil je graag meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op. 

Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.

achtergrond afbeelding

Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?  

Neem rust, sta en loop minder.
Je kuiten rekken.
Koelen bij pijn.
Stevige schoenen dragen.

Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig?

Hielspoor is een veelvoorkomende aandoening die gepaard gaat met pijn in de hiel. Voor sommige mensen kan deze pijn langdurig aanhouden. Als hielspoor je dagelijkse activiteiten of werk belemmert, is het belangrijk om te weten dat er hulp beschikbaar is. Je kunt hiervoor een podotherapeut inschakelen. Neem contact op met een podotherapeut als: 

  1. De pijn langere tijd aanhoudt;
  2. De pijn door hielspoor je dagelijkse activiteiten of werk belemmert. De podotherapeut kan helpen om de pijn te verminderen en mobiliteit te herstellen;
  3. Je in het verleden al eens hielspoor hebt gehad en de klachten keren terug. De podotherapeut kan je helpen begrijpen waarom dit gebeurt en hoe je het kunt voorkomen.

Wat voor behandeling bieden wij jou?

Je krijgt een uitgebreide intake met één van onze specialisten.
We bespreken de behandeldoelen en de middelen.
We doen een controle na circa 2 maanden (dat is meestal de termijn wanneer dergelijke klachten nagenoeg over zijn).

Geef je voeten de zorg die ze verdienen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en de juiste behandeling.

achtergrond afbeelding