Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 - 12:00 en 13:00 - 16:30 uur

050 - 527 4334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Insertietendinopathie pes anserinus

Insertietendinopathie pes anserinus, ook wel pes anserine tendinopathie genoemd, is een aandoening waarbij de pezen van de pes anserinus ontstoken raken. Hierdoor kunnen er pijnklachten en zwellingen ontstaan aan de binnenkant van je knie.

achtergrond afbeelding

Veelvoorkomende klachten

Pijn aan de binnenkant van de knie Zwelling aan de binnenkant van de knie Pijn bij het buigen van de knie Stijf gevoel ‘s ochtends of na lang zitten

Stel je voor, je een enthousiaste hardloper, altijd klaar voor een nieuwe uitdaging. Maar plotseling begint die scherpe pijn weer aan de binnenkant van je knie. Het blijkt pes anserine tendinopathie te zijn.

Insertietendinopathie pes anserinus is een aandoening waarbij de pezen van de pes anserinus ontstoken raken. De pes anserinus is een gemeenschappelijke pees die aan de binnenzijde van het scheenbeen aanhecht en wordt gevormd door de aanhechtingen van de drie spieren: de gracilis, sartorius en semitendinosus.

Deze aandoening kan optreden als gevolg van overbelasting van de pes anserinus-pezen, en het kan worden veroorzaakt door activiteiten zoals hardlopen, fietsen, of herhaaldelijke kniebuigingen.

Heb jij hier last van? Dan bestaat de kans dat je insertietendinopathie pes anserinus hebt. Wil je graag meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op.

Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.

achtergrond afbeelding

Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?  

Goede warming-up voor het sporten.
Stevige, passende schoenen dragen.
Blijf op gezond gewicht.

Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig? 

Het kan verstandig zijn om naar een podotherapeut te gaan als je last blijft houden van de klachten.

Wat voor behandeling bieden wij jou?

Vaak is een standsafwijking van het onderbeen/voet oorzaak van deze klacht. Door middel van een corrigerende zool kan de tractie op de pes anserinus verminderen waardoor pijnklachten verminderen.
Als instabiliteit van het onderbeen de oorzaak is van de klachten, kunnen spierversterkende oefeningen een goed middel zijn om de klachten te verminderen.
We bieden ook schoenadvies op maat.

Geef je voeten de zorg die ze verdienen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en de juiste behandeling.

achtergrond afbeelding