Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 - 12:00 en 13:00 - 16:30 uur

050 - 527 4334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Jumper’s knee 

Een jumper's knee is een knieaandoening waarbij de pees die de knieschijf met het scheenbeen verbindt ontstoken raakt, meestal door herhaaldelijk springen. Het veroorzaakt pijn en zwelling onder de knieschijf, vaak tijdens activiteit.

achtergrond afbeelding

Veelvoorkomende klachten

Pijn aan de onderzijde van de knieschijf Zwelling van de kniepees Stijfheid Startpijn – het kost moeite om te lopen nadat je een tijdje hebt gezeten

Stel je voor dat je de basketbal in je handen houdt, klaar om te springen en te scoren. Maar elke keer dat je opspringt, voel je een scherpe pijn in je knie, wat je sprongen beperkt. Je hebt last van een jumper’s knee.

Een jumper’s knee, ook bekend als patellatendinopathie, is een aandoening waarbij de pees die de knieschijf (patella) verbindt met het scheenbeen ontstoken raakt. Het treedt vaak op bij mensen die herhaaldelijk springen, zoals bij sporten als basketbal en volleybal, vandaar de naam jumper’s knee.

Symptomen omvatten pijn en zwelling direct onder de knieschijf, vooral tijdens fysieke activiteit. Behandeling kunnen variëren van rust, fysiotherapie en/of braces tot in sommige gevallen chirurgie, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Het is belangrijk om overmatige belasting van de knie te vermijden en medisch advies in te winnen voor de juiste behandeling.

Heb jij hier last van? Dan bestaat de kans dat je jumper’s knee hebt. Wil je graag meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op.

Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.

achtergrond afbeelding

Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?  

Beperk kniebelasting
Koelen na belasting
Oefentherapie (fietsen/zwemmen)

Het is aan te raden om naar een podotherapeut te gaan bij een jumper’s knee wanneer:

Je last hebt van aanhoudende kniepijn, vooral tijdens activiteiten zoals springen, rennen, of landen.
Pijn in de knie niet verbetert na rust en zelfzorgmaatregelen.
Je fysieke activiteiten worden beperkt door de pijn.

Een podotherapeut kan je helpen door een beoordeling uit te voeren, de oorzaak van de pijn vast te stellen, en een behandelplan op te stellen. Dit kan fysiotherapie, speciale oefeningen, schoenadvies, en het aanpassen van steunzolen omvatten om de belasting op de knie te verminderen. Het is verstandig om professioneel advies te zoeken voor een effectieve behandeling. 

Twijfel je? Neem dan altijd contact op met een medisch specialist. 

Wat voor behandeling bieden wij jou?

Bij Voetfactor doen we uitgebreid onderzoek naar de ontstaanswijze van de klachten en we luisteren naar welke problemen dit geeft in het dagelijks functioneren. Vervolgens kijken we naar de stand van jouw voeten en benen tijdens het staan en bewegen. Op basis van deze onderzoeksgegevens maken we een plan om eventuele standsafwijkingen te corrigeren met een steunzool of door specifieke oefeningen. Ook geven we meestal een schoenadvies en geven we vaak advies over welke manier van belasten in bepaalde fases van het hersteltraject noodzakelijk is.                    

Geef je voeten de zorg die ze verdienen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en de juiste behandeling.

achtergrond afbeelding