Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 - 12:00 en 13:00 - 16:30 uur

050 - 527 4334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Klauwtenen/hamertenen 

Klauwtenen/hamertenen zijn teenafwijkingen waarbij tenen in een kromme positie buigen. Dit kan pijn en ongemak veroorzaken doordat de tenen tegen de schoen aan schuren.

achtergrond afbeelding

Veelvoorkomende klachten

Pijn als gevolg van eelt of likdoorns op de tenen Lopen in schoenen is pijnlijk

Stel je voor dat elke stap die je zet, een uitdaging wordt omdat je tenen zich in onnatuurlijke bochten wringen, als gevangen vogels in een kooi. Klauwtenen en hamertenen beperken niet alleen je beweging, maar ook je gemoedsrust.

Bij hamertenen is er sprake van een vergroeiing van de tenen. Meestal gaat dit om de tweede of derde teen. Er ontstaat een pijnlijke knobbel aan de bovenkant van de teen, doordat er sprake is van een kromstand. Een klauwteen is een hardnekkigere versie van de hamerteen. Hierbij staan de tenen vaak uit de kom.

Heb jij hier last van? Dan bestaat de kans dat je klauwtenen/hamertenen hebt. Wil je graag meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op.

Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.

achtergrond afbeelding

Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?  

Hamerteenkussentjes onder je tenen plaatsen.

Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig?

Het is aan te raden om naar een podotherapeut te gaan bij hamertenen/klauwtenen als je de volgende symptomen ervaart: 

Pijn, ongemak, of drukplekken op de tenen.
Verandering in de vorm van de tenen met krommingen.
Moeilijkheden bij het dragen van schoenen vanwege de teenafwijking.
Beperkte beweging of flexibiliteit van de tenen.

Wat voor behandeling bieden wij jou?

Bij Voetfactor doen we uitgebreid onderzoek naar de ontstaanswijze van de klachten en we luisteren naar welke problemen dit geeft in het dagelijks functioneren. Vervolgens kijken we naar de stand van jouw voeten en benen tijdens het staan en bewegen. Op basis van deze onderzoeksgegevens maken we een plan om eventuele standsafwijkingen te corrigeren met een steunzool of door specifieke oefeningen. Ook geven we meestal een schoenadvies en geven we vaak advies over welke manier van belasten in bepaalde fases van het hersteltraject noodzakelijk is. 

Klauwtenen of hamertenen kunnen in sommige gevallen opgelost worden door steunzolen die een strekkende werking van de tenen kunnen bewerkstelligen.
Wanneer de tenen niet meer kunnen strekken en een ietwat rigide stand hebben, geven wij schoenadvies.
Met een siliconen orthese kunnen wij de pijnlijke plekken op de tenen drukvrij leggen. Deze ortheses worden op maat gemaakt en helpen vaak direct om tenen pijnvrij te krijgen en in sommige gevallen helpen ze ook om de standsafwijking van de tenen te verminderen.

Geef je voeten de zorg die ze verdienen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en de juiste behandeling.

achtergrond afbeelding