Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 - 12:00 en 13:00 - 16:30 uur

050 - 527 4334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Knie Artrose

Bij knie artrose is er sprake van beschadiging of degeneratie van het kraakbeen in de knie. Afhankelijk van waar de slijtage zit kan dit ernstige klachten veroorzaken in de knie. Vaak is er ook sprake van zwelling/vocht in de knie en stijfheid.

achtergrond afbeelding

Veelvoorkomende klachten

Opstaan uit bed of na zitten is pijnlijk Pijn na rust is het ergst Pijn na veel lopen Vocht in de knie

Stel je voor. Je kinderen zijn voor je verjaardag op visite en ze willen graag met jou en je kleinkinderen even een blokje om. Je zou niets liever willen, maar de pijn na het lopen houdt je tegen. Je voelt de pijn ook als je langere tijd gezeten hebt, dus het voelt soms als kiezen tussen twee kwaden.

Bij knie artrose is er sprake van minder kraakbeen tussen het scheenbeen en het dijbeen. Artrose gaat niet over en wordt langzaam erger. Het kan dus niet worden verholpen en klachten zijn blijvend, maar met standcorrectie van de voet kan de pijn worden verlicht. Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen in gewrichten verslechtert. Het komt vaker voor bij mensen van boven de 50, maar het kan op elke leeftijd voorkomen.

Merk jij dit ook? Dan bestaat de kans dat je knie artrose hebt. Wil je graag meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op.

Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.

achtergrond afbeelding

Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?  

Blijf in beweging (fietsen verlicht de pijn).
Koelen bij pijn.
Proberen af te vallen als je te zwaar bent.
Zwaarbelastende activiteiten vermijden.

Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig?

Het is aan te raden om naar een podotherapeut te gaan bij hamertenen/klauwtenen als je de volgende symptomen ervaart: 

Pijn, ongemak, of drukplekken op de tenen.
Verandering in de vorm van de tenen met krommingen.
Moeilijkheden bij het dragen van schoenen vanwege de teenafwijking.
Beperkte beweging of flexibiliteit van de tenen.

Wat voor behandeling bieden wij jou?

Bij Voetfactor doen we uitgebreid onderzoek naar de ontstaanswijze van de klachten en we luisteren naar welke problemen dit geeft in het dagelijks functioneren. Vervolgens kijken we naar de stand van jouw voeten en benen tijdens het staan en bewegen. Op basis van deze onderzoeksgegevens maken we een plan om eventuele standsafwijkingen te corrigeren met een steunzool of door specifieke oefeningen. Ook geven we meestal een schoenadvies en geven we vaak advies over welke manier van belasten in bepaalde fases van het hersteltraject noodzakelijk is.

Aan de artrose zelf kunnen we niet zoveel doen. Wel kunnen we door middel van steunzolen de stand van de knieën beïnvloeden. Dit kunnen we zelf bepalen maar vaak ligt er al een verwijzing van de orthopeed wat de werking van de steunzool zou moeten zijn. Die worden dan ook meestal gemaakt.
In sommige gevallen is de knie ook instabiel geworden waardoor de artrose naar boven komt drijven als meest pijnlijke klacht. Doormiddel van gerichte oefeningen van de spieren wordt het been stabieler en kunnen de klachten verminderen/verdwijnen.

Geef je voeten de zorg die ze verdienen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en de juiste behandeling.

achtergrond afbeelding