Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 - 12:00 en 13:00 - 16:30 uur

050 - 527 4334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Likdoorns

Een likdoorn is een verhard stukje huid dat naar binnen is gericht. Het geeft pijnklachten op de plek waar het tegenaan drukt. Likdoorns komen vaak voor tussen de tenen, onder de bal van de voet of op de zijkant van de voet. Ze ontstaan vaak door te veel wrijving en druk.

achtergrond afbeelding

Veelvoorkomende klachten

Pijnlijke verdikking onder de bal van de voet, tussen de tenen of op de teengewrichten Pijn met lopen Rond verdikt eeltplekje Niet groter dan een paar millimeter

Stel je voor: je hebt last van eelt, maar laat het te lang zitten. Er ontstaat wrijving en je loopt er net wat te lang mee door. Dat hoeft niet erg te zijn, maar er kunnen likdoorns ontstaan. En dat kan knap vervelend zijn.   

Een likdoorn, ook bekend als een eksteroog, vormt zich wanneer er een ophoping van hard, verdikt huidweefsel ontstaat op plaatsen waar de huid onder constante druk staat. Vaak op of tussen de tenen.

Deze verdikking van de huid wordt eelt genoemd en dient eigenlijk als een beschermende laag voor de huid. Maar als de druk op een specifieke plek op de voet te heftig wordt, kan het eelt zich ophopen en naar binnen groeien, wat resulteert in een likdoorn. Dit kan pijnlijk zijn, vooral tijdens het lopen.

Heb jij hier last van? Wil je graag geholpen worden of meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op.

Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.

achtergrond afbeelding

Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?  

Eelt weg raspen.
Schoenen dragen met redelijke demping.

Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig?

Likdoorns kunnen erg vervelend en pijnlijk zijn, maar ze kunnen geen kwaad. Wanneer je last hebt van herhaaldelijk terugkerende likdoorns die pijn veroorzaken, is het verstandig om een afspraak te maken bij een pedicure of podotherapeut.

Een podotherapeut kan verschillende oplossingen bieden om de pijn te verlichten. Zo kunnen er bijvoorbeeld bepaalde zolen worden aanbevolen. Daarnaast kan een podotherapeut advies geven over geschikt schoeisel om verdere problemen te voorkomen.

Wat voor behandeling bieden wij jou?

Je krijgt een uitgebreide intake met één van onze specialisten.
Je krijgt een voetbehandeling om de likdoorns te verwijderen.
We maken een hulpmiddel (steunzolen of ortheses).

Geef je voeten de zorg die ze verdienen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en de juiste behandeling.

achtergrond afbeelding