Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 - 12:00 en 13:00 - 16:30 uur

050 - 527 4334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Morbus Sever

Morbus Sever doet zich voor bij kinderen in de groeifase. Wanneer er intense fysieke inspanning is of als er een afwijkende stand van de voet is, verhoogt spanning op het hielbeen. Dit kan ernstige pijn veroorzaken.

achtergrond afbeelding

Veelvoorkomende klachten

Scherpe stekende hielpijn bij rennen, sprinten en springen Napijn na het sporten, in de hiel Stekende en zeurende pijn Pijn gaat vaak weg bij rust Komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes

Morbus Sever, ook bekend als de ziekte van Sever of de ziekte van Sever Schinz, is een aandoening die voorkomt bij kinderen in de groeifase, vaak tussen de 8 en 15 jaar oud, omdat zij hun groeischijf nog hebben. Dit leidt bij Morbus Sever tot pijn en ongemak in de hiel, vooral tijdens activiteiten zoals rennen of springen. 

Heb jij hier last van? Wil je graag een oplossing of meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op. 

Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.

achtergrond afbeelding

Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?  

Rust nemen.
Minder rennen.
Minder sprinten.
Koelen.

Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig?

Als je vermoedt dat je kind Morbus Sever heeft en ernstige hielklachten ervaart, is het aan te raden om contact op te nemen met een podotherapeut of een medische professional. De podotherapeut kan een diagnose stellen en een behandelplan opstellen om de pijn te verlichten en verdere complicaties te voorkomen.  

Over het algemeen is het verstandig om medische hulp te zoeken als de klachten aanhouden of verergeren, of als je je zorgen maakt over de gezondheid van je kind. Een podotherapeut kan advies geven over geschikte behandelingsopties, zoals steunzolen of fysiotherapie, om de hielklachten te beheersen. 

Wat voor behandeling bieden wij jou?

We onderzoeken de hielklachten en kijken of er daadwerkelijk sprake is van Morbus Sever.
We maken steunzolen met correctie van de voetstand. Al dan niet met demping van het hielbeen.
We geven je kind aanvullende rekoefeningen mee.

Geef je voeten de zorg die ze verdienen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en de juiste behandeling.

achtergrond afbeelding