Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 - 12:00 en 13:00 - 16:30 uur

050 - 527 4334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Morton neuroom

Klachten van een Morton neuroom worden veroorzaakt door een inklemming van een zenuw in de voorvoet. De klachten bestaan uit doofheid, tintelingen en soms pijn in de voorvoet. Afhankelijk van het stadium van een Morton neuroom is deze klacht goed te behandelen.

achtergrond afbeelding

Veelvoorkomende klachten

Stekende pijn in de voorvoet Tintelingen in de voorvoet Schoenen dragen is vaak pijnlijk Zwelling op de voorvoet vlak voor de tenen

Stel je voor: je maakt je klaar voor een wandeling in het park, maar ineens begin je een ongemakkelijk gevoel te krijgen in je voet. Bij elke stap krijg je last van een scherpe, stekende pijn tussen je tenen. De pijn wordt steeds erger. Je hebt last van een Morton neuroom. 

Een Morton neuroom is een aandoening waarbij een zenuw in de voorvoet bekneld raakt en dit leidt tot pijnklachten. Meestal treedt deze aandoening op tussen de derde en vierde teen of het vierde en vijfde middenvoetsbeentje. In de voorvoet, het gebied waar de tenen beginnen, bevinden zich kleine botjes, bekend als middenvoetsbeentjes. Tussen deze botjes lopen zenuwen die naar de tenen leiden. Wanneer een van deze zenuwen bekneld raakt, kan deze verdikken, wat dan wordt aangeduid als een neuroom. 

Een Morton neuroom kan op elke leeftijd voorkomen. Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. 

Heb jij hier last van? Wil je graag een oplossing of meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op. 

Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.

achtergrond afbeelding

Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?  

Steunzolen om de inklemming te verminderen.
Goede schoenen dragen.

Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig?

Als je vermoedt dat je last hebt van een Morton neuroom en hierbij pijnklachten ervaart, is het verstandig om een podotherapeut in te schakelen. Een podotherapeut is gespecialiseerd in het diagnosticeren en het behandelen van Morton neuroom.  

Als je symptomen ervaart die horen bij een Morton neuroom, kan de podotherapeut een grondig onderzoek uitvoeren om de diagnose te bevestigen en de ernst van het neuroom te beoordelen.  

De behandelingsopties die de podotherapeut kan aanbevelen, hangen af van de ernst van de aandoening. Dit kan bijvoorbeeld zijn: het dragen van speciale orthopedische inlegzolen om de druk op de zenuw te verminderen, schoenadvies en/of het aanpassen van bepaalde voetbewegingen en -houdingen om de pijn te verlichten.

Wat voor behandeling bieden wij jou?

Wij geven jou advies met betrekking tot belasting van de voorvoet.
Je krijgt zolen ter correctie van de voorvoetstand.
Je krijgt schoenadvies.

Geef je voeten de zorg die ze verdienen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en de juiste behandeling.

achtergrond afbeelding