Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 - 12:00 en 13:00 - 16:30 uur

050 - 527 4334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Osgood-Schlatter

Osgood-Schlatter is een veelvoorkomende aandoening die de knieën aantast, vooral bij kinderen. Het wordt gekenmerkt door pijn en zwelling net onder de knieschijf, op het punt waar de kniepees aan het scheenbeen hecht.

achtergrond afbeelding

Veelvoorkomende klachten

Je kind heeft pijn onder de knie De knie is dikker Drukken op de plek doet pijn Op de knieën zitten is pijnlijk Het doet meer pijn tijdens het sporten

Stel je voor, jij bent een enthousiaste tiener die gepassioneerd is over voetbal. Maar plotseling begint die vervelende kniepijn je te plagen telkens als je op het veld rent en springt. Je maakt je zorgen over je droom om een professionele voetballer te worden.

Osgood-Schlatter is meestal een zelflimiterende aandoening. Dit betekent dat het meestal vanzelf verdwijnt naarmate de botten en spieren zich ontwikkelen. In sommige gevallen kan de aandoening echter aanhouden of aanhoudende ongemakken veroorzaken.

Heb jij hier last van? Dan bestaat de kans dat je hielspoor hebt. Wil je graag meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op.

Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.

achtergrond afbeelding

Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?  

Neem rust, sta minder en loop minder.
Je kuiten rekken.
Koelen bij pijn.
Stevige schoenen dragen.

Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig? 

Het is aan te raden om een podotherapeut te bezoeken als: 

je tiener last heeft van ernstige pijn en zwelling net onder de knie, vooral tijdens of na fysieke activiteit;
de pijn chronisch is en niet verbetert met rust;
de activiteiten van je kind worden beperkt door de aandoening.

Het is verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met de podotherapeut voor diagnose en/of behandelingen. Hoe eerder Osgood-Schlatter behandeld wordt, hoe groter de kans dat je geen blijvende verdikking van je onderbeen overhoudt. Een podotherapeut kan helpen door een professionele beoordeling uit te voeren, passend advies te geven, en mogelijk orthopedische inlegzolen of andere behandelingsmethoden aan te bevelen om de pijn te verminderen en het herstel te ondersteunen.

Wat voor behandeling bieden wij jou?

Bij Voetfactor doen we uitgebreid onderzoek naar de ontstaanswijze van de klachten en we luisteren naar welke problemen dit geeft in het dagelijks functioneren. Vervolgens kijken we naar de stand van jouw voeten en benen tijdens het staan en bewegen. Op basis van deze onderzoeksgegevens maken we een plan om eventuele standsafwijkingen te corrigeren met een steunzool of door specifieke oefeningen. Ook geven we meestal een schoenadvies en geven we vaak advies over welke manier van belasten in bepaalde fases van het hersteltraject noodzakelijk is.

We kunnen steunzolen op maat maken voor een betere stand van het onderbeen/de voet.
Daarnaast geven wij jou advies over de mogelijke belasting en schoenadvies.

Geef je voeten de zorg die ze verdienen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en de juiste behandeling.

achtergrond afbeelding