Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 - 12:00 en 13:00 - 16:30 uur

050 - 527 4334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Overbelaste kniebanden

Overbelaste kniebanden ontstaan doordat de knieën te zwaar belast worden. Dit kan pijn en zwelling veroorzaken. Doorgaans heeft een afwijkende voetstand een direct verband met overbelaste kniebanden. Zooltherapie kan een oplossing zijn.

achtergrond afbeelding

Veelvoorkomende klachten

Stekende pijn aan de binnenkant/buitenkant van de knie Pijn neemt toe bij belasten Pijn tijdens het sporten of lopen van lange afstanden

Stel je voor dat je een enthousiaste sportliefhebber bent, altijd in beweging en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Maar dan komt die onverwachte hobbel op je pad: overbelaste kniebanden.

Overbelaste kniebanden kunnen optreden wanneer de structuren die de knie stabiliseren te zwaar belast worden. Dit kan leiden tot pijn, zwelling en beperking van de beweging. Het is vaak het gevolg van herhaalde stress of overmatige fysieke activiteit.

Heb jij hier last van? Dan bestaat de kans dat je last hebt van overbelaste kniebanden. Wil je graag meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op.

Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.

achtergrond afbeelding

Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?  

Rust nemen.
De knie koelen met ijs.
De knie intapen.

Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig? 

Het is aan te raden om naar een podotherapeut te gaan bij overbelaste kniebanden als: 

je last hebt van aanhoudende kniepijn en zwelling;
de pijn aanhoudt en niet verbetert met rust en zelfzorgmaatregelen;
je fysieke activiteiten worden beperkt.

Een podotherapeut kan een professionele beoordeling uitvoeren, de oorzaak van de overbelasting vaststellen en een behandelplan opstellen.  

Wat voor behandeling bieden wij jou?

Bij Voetfactor doen we uitgebreid onderzoek naar de ontstaanswijze van de klachten en we luisteren naar welke problemen dit geeft in het dagelijks functioneren. Vervolgens kijken we naar de stand van jouw voeten en benen tijdens het staan en bewegen. Op basis van deze onderzoeksgegevens maken we een plan om eventuele standsafwijkingen te corrigeren met een steunzool of door specifieke oefeningen. Ook geven we meestal een schoenadvies en geven we vaak advies over welke manier van belasten in bepaalde fases van het hersteltraject noodzakelijk is.

Geef je voeten de zorg die ze verdienen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en de juiste behandeling.

achtergrond afbeelding