Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 - 12:00 en 13:00 - 16:30 uur

050 - 527 4334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Patellafemoraal pijn syndroom

Patellofemoraal pijnsyndroom is kniepijn rond de knieschijf, vaak geassocieerd met activiteiten zoals hardlopen en traplopen. Het kan te wijten zijn aan knie-uitlijningsproblemen of spieronevenwichtigheden.

achtergrond afbeelding

Veelvoorkomende klachten

Pijn rond de knieschijf Activiteiten waarbij je de knie buigt zijn pijnlijk Zitten met gebogen knieën is pijnlijk

Stel je voor, je houdt erg van hardlopen, maar tijdens elke training begin je een scherpe pijn te ervaren achter je knieschijf. Elke stap wordt een uitdaging. Het blijkt dat je last hebt van het patellafemoraal pijn syndroom.

Het patellofemoraal pijnsyndroom (PFPS) is een aandoening waarbij je last hebt van pijn rond of achter de knieschijf en het kniegewricht. Pijn komt vaak voor bij activiteiten waarbij de knie herhaaldelijk wordt gebogen, zoals traplopen, hardlopen en zitten met gebogen knieën. PFPS kan het gevolg zijn van problemen met de uitlijning van de knieschijf, spieronevenwichtigheden of overmatige belasting van het kniegewricht. De klacht kan meestal verholpen worden door taping of een corrigerende steunzool.

Heb jij hier last van? Dan bestaat de kans dat je hielspoor hebt. Wil je graag meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op.

Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.

achtergrond afbeelding

Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?  

Vermijd activiteiten die klachten oproepen.

Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig? 

Het is aan te raden om naar een podotherapeut te gaan bij patellofemoraal pijnsyndroom als:

je aanhoudende pijn rond de knieschijf ervaart, vooral tijdens activiteiten zoals lopen, traplopen, of hurken;
de pijn blijvend is en niet verbetert met rust;
je dagelijkse activiteiten worden beïnvloed door de aandoening.

Een podotherapeut kan je helpen door een professionele beoordeling uit te voeren, de onderliggende oorzaak vast te stellen en een behandelplan op te stellen. Een podotherapeut kan helpen door een professionele beoordeling uit te voeren en passend advies te geven.

Wat voor behandeling bieden wij jou?

Bij Voetfactor doen we uitgebreid onderzoek naar de ontstaanswijze van de klachten en we luisteren naar welke problemen dit geeft in het dagelijks functioneren. Vervolgens kijken we naar de stand van jouw voeten en benen tijdens het staan en bewegen. Op basis van deze onderzoeksgegevens maken we een plan om eventuele standsafwijkingen te corrigeren met een steunzool of door specifieke oefeningen. Ook geven we meestal een schoenadvies en geven we vaak advies over welke manier van belasten in bepaalde fases van het hersteltraject noodzakelijk is.

Geef je voeten de zorg die ze verdienen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en de juiste behandeling.

achtergrond afbeelding