Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 16:30 uur

+31505274334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Plica syndroom 

Een plica is een plooi in het weefsel van de knie, die niet iedereen heeft. Door te veel wrijving kan de plica geïrriteerd raken, waardoor er een dikke, pijnlijke zwelling kan ontstaan. Het plica syndroom komt het meest voor bij sporters.

achtergrond afbeelding

Veelvoorkomende klachten

Pijn aan de binnenkant van de knie, onder de knieschijf Een stijve knie/stijf bovenbeen Pijn bij fietsen/traplopen Zwelling onder de knieschijf Blokkerend gevoel bij het buigen van de knie

Stel je voor, je bent als enthousiaste wielrenner aan het trainen voor de Elfstedentocht, Maar plotseling begint die aanhoudende kniepijn je droom te dwarsbomen. Je ontdekt dat het plica syndroom de boosdoener is.

Het plica syndroom, ook bekend als het mediale plica syndroom, is een aandoening die zich kan voordoen in het kniegewricht. De plica is een vouw in het membraan van de knie, dat is een dunne laag weefsel die de binnenkant van het kniegewricht bedekt en ervoor zorgt dat het gewricht gesmeerd blijft.

Bij het plica syndroom raakt de plica ontstoken, verdikt en het kan in sommige gevallen pijn veroorzaken. Dit kan optreden als gevolg van overmatig gebruik van de knie, trauma, of andere knieproblemen.

Heb jij hier last van? Dan bestaat de kans dat je last hebt van het plica syndroom. Wil je graag meer duidelijkheid? Maak dan een afspraak met een medisch specialist of neem contact met ons op.

Wil je weer pijnvrij kunnen genieten? Podotherapie kan de oplossing zijn.

achtergrond afbeelding

Wat kun je zelf doen om dit op te lossen/te voorkomen?  

Rust nemen.
De knie koelen met ijs.
De kuitspieren/bovenbeenspieren rekken.

Wanneer is een bezoek aan een podotherapeut nodig? 

Het is aan te raden om naar een podotherapeut te gaan als je last hebt van aanhoudende kniepijn. Een podotherapeut is gespecialiseerd in het beoordelen en behandelen van voet- en bewegingsproblemen, en kan helpen om de onderliggende oorzaken van de kniepijn te identificeren. 

Een podotherapeut kan een grondige evaluatie van je voeten, gang, en de manier waarop je lichaam beweegt uitvoeren. Op basis van deze beoordeling kan hij of zij aanbevelingen doen voor behandeling. 

Wat voor behandeling bieden wij jou?

Bij Voetfactor doen we uitgebreid onderzoek naar de ontstaanswijze van de klachten en we luisteren naar welke problemen dit geeft in het dagelijks functioneren. Vervolgens kijken we naar de stand van jouw voeten en benen tijdens het staan en bewegen. Op basis van deze onderzoeksgegevens maken we een plan om eventuele standsafwijkingen te corrigeren met een steunzool of door specifieke oefeningen. Ook geven we meestal een schoenadvies en geven we vaak advies over welke manier van belasten in bepaalde fases van het hersteltraject noodzakelijk is. 

Geef je voeten de zorg die ze verdienen. Neem contact met ons op voor deskundig advies en de juiste behandeling.

achtergrond afbeelding