Schoenadvies

Goede schoenen zijn belangrijk! Dat behoeft geen uitleg. Veel voetklachten kunnen voorkomen worden door goede schoenen te dragen. Bij Voetfactor Podotherapie geven we u schoenadvies. Aan het eind van ieder onderzoek krijgt u een schoenadvies.

Waar moet je op letten als je goede schoenen wilt kopen? Hieronder hebben we wat tips waar je op kunt letten wanneer je schoenen koopt:

Let bij het kopen van nieuwe schoenen op de stevigheid van de hiel. Om te testen of deze stevig genoeg is druk je met je duimen dit naar binnen. Lukt dat niet of gaat het heel moeilijk, dan is het contrefort stevig genoeg.

·

Een goede schoen is voor zien van een cambreur. Hierdoor heeft de schoen het buigpunt onder de bal van de voet.

·

Zorg dat de schoen een goede pasvorm heeft qua maat en sluiting. Een veter is beter maar klittenband volstaat uiteraard ook.

·

Zeker wanneer je steunzolen draagt is het fijn dat de nieuwe schoenen een uitneembaar voetbed heeft. Hierdoor past je eigen steunzool vaak goed in je nieuwe schoen.

·

Een goede schoen heeft een hakhoogte van 1 a 2 centimeter. Dat loopt vaak prettiger dan wanneer je schoenen plat zijn. Is de hakhoogte hoger dan 3 centimeter dan is dit type schoen al gauw ongeschikt voor zooltherapie.

·

Zorg dat je nieuwe schoenen voldoende ruimte heeft voor je tenen, zowel in de breedte, lengte en hoogte