Bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 - 12:00 en 13:00 - 16:30 uur

050 - 527 4334
Neem contact op +31505274334 info@voetfactor.nl Maak een afspraak

Steunzolen speciaal op maat voor jou

achtergrond afbeelding

Ben je op zoek naar hoogwaardige op maat gemaakte zolen die specifiek ontworpen zijn om jouw voetproblemen te verlichten? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze zolen bieden de perfecte balans tussen comfort, ondersteuning en functionaliteit. We vervaardigen ze in onze eigen werkplaats in Drachten.  

Of je nu last hebt van pijnlijke voeten, platvoeten, hielspoor of een verkeerde voetstand, onze steunzolen kunnen aanzienlijk bijdragen aan de verbetering van jouw voetgezondheid. Ontdek hoe onze zolen jouw levenskwaliteit kunnen verhogen en je weer laten genieten van elke stap die je zet, want je voeten dragen tenslotte jouw leven. 

Bij welke klachten kun je onze steunzolen gebruiken? 

Dit varieert per persoon. Voor de een zijn ze bedoeld om klachten van hielspoor of overpronatie te verminderen, terwijl ze voor een ander nodig zijn vanwege een beenlengteverschil. Ook het verbeteren van de algehele houding is vaak een reden. Als je extra ondersteuning nodig hebt, is het belangrijk om te onderzoeken waar jouw klachten vandaan komen. Verschillende steunzolen zijn geschikt voor verschillende klachten. Daarom is het belangrijk om dit te laten controleren door een podotherapeut, bij bijvoorbeeld Voetfactor podotherapie. 

Standaard of op maat gemaakt?

Als je serieuze klachten hebt of bijvoorbeeld last van je knieën of rug, dan adviseren wij altijd om langs te komen. Voordat we steunzolen aanmeten, willen we zeker weten dat er geen andere onderliggende problemen zijn. 

We gaan altijd voor de juiste oplossing om jouw voetklachten te verminderen. 

Dit kan betekenen dat een standaard inlegzool met de juiste drukverdeling voldoende is. Als er behoefte is aan op maat gemaakte steunzolen met een goed voetbed, of zolen specifiek voor veiligheidsschoenen, dan onderzoeken we de mogelijkheden. We kijken naar de schoenen die je draagt en hoe je ze dagelijks wilt gebruiken, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Bijvoorbeeld voor het kiezen van de juiste materialen. Tijdens het sporten heb je andere ondersteuning nodig dan in het dagelijks leven. 

Inlegzolen voor jou op maat gemaakt

Maak een afspraak

Tijdens je eerste afspraak analyseren we de oorzaak van je klachten.

Opmeten van je voeten

De podotherapeut meet jouw voeten en maakt een afdruk van de stand van je voet. Op die manier kunnen we zien waar de drukpunten zich bevinden. Zo kunnen we goed inschatten welke ondersteuning de voeten nodig hebben.

Productie van jouw zolen

De steunzolen worden vervolgens in Drachten door Voetfactor zelf gemaakt en in de juiste schoenen geplaatst. Op die manier kunnen de voeten optimaal ondersteund worden, waardoor klachten aan de voeten en aan het lichaam verminderd kunnen worden.

Ontvangst van jouw zolen

Je kunt je zolen afhalen bij de dichtstbijzijnde vesting, of we sturen ze naar je op.

Wat kosten verschillende soorten steunzolen?

De kosten van steunzolen variëren. Voor meer informatie over prijzen kunt u op deze website een tarieven lijst vinden. In veel gevallen worden deze kosten vergoed door de zorgverzekeraar. Onze podotherapeuten kunnen je hierbij adviseren en bepalen welke steunzolen het beste bij jouw situatie en voetproblemen passen. Het is belangrijk om te investeren in kwalitatief goede steunzolen om langdurige voetproblemen te voorkomen. Onze steunzolen gaan gemiddeld zo’n 2 jaar mee.

Vergoeding van steunzolen aanmeten

Bij Voetfactor kun je terecht voor het aanmeten en bestellen van steunzolen. In veel gevallen worden de kosten vergoed vanuit de aanvullende verzekering van je zorgverzekering.. Raadpleeg je zorgverzekeraar om te kijken of jij in aanmerking komt voor een vergoeding van steunzolen. Hierin denken we graag met je mee.

achtergrond afbeelding

Heb je last van voetklachten en twijfel je over steunzolen?

Woon je in Noord-Nederland? Maak dan een afspraak bij één van onze vestigingen in Groningen, Groningen-Noord, Drachten of Haren. We helpen je graag om te kijken of dit jou kan helpen. Bij onze podotherapiepraktijk hoef je niet te wachten. Je wordt snel geholpen, dus stap gerust naar binnen. Bij bijna alle voetklachten kunnen onze deskundige medewerkers je helpen. Gaat het om een lichamelijke of acute klacht waarbij de expertise van een arts noodzakelijk is, dan kunnen we je doorverwijzen. 

Ferdinand Rittersma

(sport) Podotherapeut, Podo-manueel therapie

Dorinda van Duinen

(kinder) podotherapeut

Lana Krähenbühl

Podotherapeut

Tanja Krähenbühl

Podoloog en medisch pedicure

Klazien Rittersma

Praktijkmanager

Jeannette Deinum

Praktijkondersteuner 

Betty Biemans

Podotherapeut i.o.

Anneke Wegstapel

Praktijkondersteuner