Steunzolen

Steunzolen zijn hulpmiddelen. Wanneer je voet-, knie-, heup-, en/of rugklachten hebt, dan zoek je al vrij snel hulp op. De huisarts of fysiotherapeut verwijzen vaak door naar de podotherapeut als er een verband is tussen je (pijn)klacht en voetstand.

Wat zijn steunzolen nu precies? Is dat hetzelfde als correctiezool of inlay’s? Deze vraag horen we wel vaker. Kort gezegd zijn er meerdere benamingen voor steunzolen en bijna alle zolen hebben wel iets van een ondersteunende of corrigerende werking. Afhankelijk waarvoor je ons bezoekt kunnen we maken wat nodig is of wat je wilt hebben. Want bij Voetfactor Podotherapie maken we onze steunzolen zelf in eigen beheer.

Om deze steunzolen te maken gaat er eerst een proces van onderzoek aan vooraf. De podotherapeut hoort naar je verhaal, doet vervolgens een bewegingsanalyse en uiteindelijk worden je voeten bij ons digitaal gescand door een 3D-scanner. Op basis van wensen en onderzoeksgegevens wordt vervolgens je steunzool digitaal ingetekend in een CAD-Cam software programma.  Als dit proces is voltooid kunnen de zolen in productie worden genomen. Vaak maakt de podotherapeut in inschatting wat voor soort materiaal gebruikt moet worden. Wil je meer corrigeren dan zal een ietwat hardere zool meer voor de hand liggen dan wanneer comfort moet worden geboden. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor het afdekmateriaal.

Vervolgens wordt intern opdracht gegeven aan de productieafdeling dat je zolen gemaakt kunnen worden. Je zolen worden uitgefreesd door een freesmachine die uit blokken van een speciaal soort kunststof (EVA) uw steunzolen freest. Het enige wat dan nog moet gebeuren is de steunzolen uit de blokken te snijden en aan de onderkant af te werken en te voorzien van de uiteindelijke afdeklaag. En voilà: Je steunzolen zijn klaar om afgeleverd te worden. We zorgen dan dat je zolen op de juiste vestiging worden gebracht zodat je podotherapeut ze netjes aflevert in je schoenen die je dan hebt meegenomen.

Wat krijg ik vergoed?